Sportmassage

Sinds mei 2006 ben ik actief als sportmasseur en lid en geregistreerd licentiehouder van de Vereniging Opleidingsinstituten Sportmassage (V.O.S.) . Ik vond dat ik dat moest hebben, je wilt je cliënt zo verantwoord mogelijk van dienst kunnen zijn. Bovendien staat het een stuk beter als je kunt zeggen dat je gediplomeerd masseur bent.

Vanuit de opleiding tot sportmasseur, mijn basis, heb ik me verder ontplooit. Het beroep ‘masseur’ is in Nederland niet wettelijk erkend, uitgezonderd sportmasseurs en fysiotherapeuten.

Sportmassage lijkt wel alleen voor (semi-)professionele en amateur-sporters bedoeld maar kan feitelijk aan iedereen gegeven worden. Ook mensen met klachten die niet (meer) bij de fysiotherapeut terechtkunnen maar ook bijvoorbeeld rug-, nek of schouderklachten, vaak door een verkeerde werkhouding dan wel intensief computergebruik, kunnen aanleiding zijn om een sportmassage te ondergaan.

Een sportmassage kan een warming-up en een cooling-down niet vervangen, maar er wel een onderdeel van zijn. Warming-up – de spieren moeten onder meer op de juiste spierspanning worden gebracht en beter doorbloed worden. Deels kan dit met behulp van een sportmassage. Cooling-down – na de sportieve activiteit is het doel van de sportmassage tegengesteld: de spieren moeten dan weer tot ontspanning gebracht worden.

Bent u op zoek naar een sportmasseur?
Maak dan gerust een afspraak voor een behandeling.