Dag van Romee

Jaarlijks organiseert “Viva la Donna” op 29 mei de “Viva la Donna Day”, dit is een dag waarop salons en praktijken hun zaak gratis openstellen voor vrouwen die kanker hebben (gehad ). Ook ik heb daar aan meegedaan, dit concept sprak me zo aan dat ik heb besloten zelf ook iets dergelijks te organiseren.

Meteen kwam de naam “ Romee Velthuijs ” naar boven, zij heeft het balletje aan het rollen gebracht betreffende Tactiel Stimulering in Nederland .

Op de eerste dag van elk nieuw seizoen , 20 maart, 21 juni, 22 september en 21 december stel ik mijn praktijk gratis open voor mensen die kanker hebben ( gehad ). Deze dag noem ik “Dag van Romee” , dit als eerbetoon aan haar. Het was haar wens om de Tactiel Stimulering te verspreiden in Nederland en ik hoop dat ik daar, samen met anderen aan kan voldoen. Elders op deze site staat haar verhaal geschreven door haar man, Roel Velthuijs. Ik ben heel blij dat hij dit heeft willen doen.

Niet voor niets heb ik voor de dagen gekozen waarbij de seizoenen wisselen. Hier zit een stukje symboliek achter.

Kijk maar eens naar een boom. Ook al wordt een boom in de winter als het ware in z’n blootje gezet, hij geeft niet op, hij ontwikkelt nieuw leven, hij geeft ons de hoop op een lente na de winter. We willen ons kunnen vernieuwen zoals een boom elk seizoen opnieuw.