Shiatsu

Volgens de oosterse filosofie is ons lichaam een groot netwerk van kanalen, meridianen, waar de zogenaamde Ki, onze levensenergie, doorheen stroomt. Deze meridianen zijn transportwegen van energie die wij nodig hebben om te bestaan.

Een mens is gezond zolang er voldoende energie vrij en ongehinderd stroomt. Zitten er blokkades in de energiecirculatie dan zullen er, zowel door een teveel als een tekort aan energie, klachten ontstaan.Bij emotionele of lichamelijke problemen wordt de balans in de Ki verstoord en raak je uit evenwicht. Met Shiatsu krijgt je lijf letterlijk weer een duwtje in de goede richting.

Shiatsu betekent “vingerdruk”. Door middel van het stimuleren van de meridianen wordt het lichaam geprikkeld blokkades op te heffen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken. Er wordt gewerkt met druk ( van vingers, handen, ellebogen knieen of voeten ) rotatie- en strekoefeningen en kimbiki ( schuddingen ).

Na het afnemen van een uitgebreide anamnese wordt vastgesteld welke meridianen moeten worden gestimuleerd of juist afgeremd.