Bindweefselmassage

Sinds mei 2006 ben ik actief als sportmasseur en lid en geregistreerd licentiehouder van de Vereniging Opleidingsinstituten Sportmassage (V.O.S.) . In mei 2007 heb ik mijn kennis en kunde vergroot door het behalen van het VOS diploma ‘Bindweefselmassage’.

Bindweefselmassage is een reflexzonebehandeling, een manipulatie van het onderhuids bindweefsel.

De mechanische prikkel ervan in het onderhuidse bindweefsel beïnvloedt de neurogene wisselwerking tussen de inwendige organen en de weefsels van het lichaamsoppervlak.

Geen enkele ziekte staat op zichzelf, migraine betreft niet alleen de bloedvaten en amandelontsteking niet alleen de amandelen. Er zijn ook altijd andere systemen en lichaamsvochten aangedaan.

Het is een techniek die toegepast kan worden bij bijvoorbeeld :

restantklachten na orgaandysfuncties en/of aandoeningen zoals maagklachten na een maagzweer;
posttraumatische restantklachten;
circulatiestoornissen, zowel veneus, arterieel als lymfatisch;
functionele stoornissen van het bewegingsapparaat.
Voordat men de keuze maakt om een bindweefselbehandeling toe te passen, wordt eerst een uitgebreid onderzoek gedaan.

Ook wordt er een uitgebreide inspectie van de bindweefselzones gedaan. Dit zijn zichtbare en tastbare veranderingen in het bindweefsel die ontstaan zijn onder invloed van ziekten of functionele bezwaren. Deze uiten zich door o.a. een verhoogde / verlaagde spanning van het bindweefsel en een verminderde verschuifbaarheid van weefsels. Bij een gezonde volwassene is de verschuifbaarheid gering. De zichtbare veranderingen (intrekkingen en zwellingen) zijn vooral goed te zien op de rug.

COSMETISCHE BINDWEEFSELMASSAGE

Door onderzoek en het combineren van diverse technieken, heeft G.C.W. de methode van cosmetische bindweefselmassage aangepast. Er wordt gewerkt met een combinatie van Lypossage™, Bindweefselmassage en Manuele Lymfedrainage.

Lypossage™ heeft door de invloed op de tonus van de mimische spieren, een natuurlijke liftende werking op het totale gelaat doordat er veel op het bindweefsel van het hoofd wordt gewerkt. Die wordt daardoor elastischer en trekt dan de spiertjes strak. Doordat in het gezicht de spiertjes meestal vast zitten aan de huid wordt deze direct geprikkeld.
Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. Het verhoogd de doorbloeding waardoor de huid wordt aangezet tot celvernieuwing en versteviging. De huidstofwisseling wordt geactiveerd en de productie van nieuw collageen en elastine bevorderd.
Lymfedrainage wordt toegepast om de afvoer van afvalstoffen te bewerkstelligen. Dit is noodzakelijk omdat door de massage een overmaat aan afvalstoffen ontstaan is.

O.a. de volgende effecten worden bereikt:

· stimulatie huiddoorbloeding – celvernieuwing, versteviging
· activering huidstofwisseling – afvoer van afvalstoffen
· bevordering productie nieuw collageen en elastine
· verbetering van de opname van werkstoffen
· bevordering van de celdeling
· opheffen van onderhuidse verklevingen
· verbetering van de structuur van de huid
· verbetering huidteint ( rokershuid ), egale huid
· vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
· verbeterde weerstand van de huid
· snellere wondgenezing

Door de massage in kuurverband toe te passen, wordt het weefsel steeds losser en soepeler, de verklevingen ( en daardoor rimpels ) verminderen. De effectiviteit van verzorgingsproducten wordt bovendien vergroot. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Starten met een aantal weken 1 maal per week een massage gedurende 3 weken, daarna een rustperiode van 3 weken, vervolgens weer 3 weken. Dit zal het resultaat aanzienlijk verbeteren en versnellen. Indien nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar 12 behandelingen.
Dankzij deze massage worden ingrijpende operaties overbodig of in ieder geval langdurig uitgesteld! Deze massage is zeer geschikt als rimpel- en littekenbehandeling.

Indicaties
· huidveroudering
· rimpels
· verslapte huid
· rokershuid
· slecht doorbloede huid
· acne ( zonder actieve ontsteking )

Bent u op zoek naar een masseur?
Maak dan gerust een afspraak voor een behandeling.