Instructie

In mei 2007 ben ik afgestudeerd als docent Tactiel Stimulering. De opleiding heb ik gevolgd in Zweden bij de grondlegster van deze methode, Gunilla Birkestad van Skola för Beroring. Een aantal jaren heb ik les gegeven volgens het stramien van dit instituut, waarna ik heb besloten dat deze wijze van les geven niet bij mijn onderwijsvisie past en ben daarin mijn eigen weg gegaan. De lessen zijn nu vooral praktijkgericht, de theorie wordt thuis doorgenomen en bij eventuele vragen wordt daarop ingegaan.

Doordat alleen les wordt gegeven in Tactiel Stimulering en niet in bijkomende vaardigheden (bijv. Therapeutische Vorming) kan in relatieve korte tijd de methode aangeleerd worden. Gunstige bijkomstigheid is dat daardoor ook de kosten laag gehouden kunnen worden.

De opleiding is  gesplitst in een opleiding voor mensen werkzaam in de zorg / therapeuten  en voor mensen die werkzaam zijn in de mantelzorg. Mensen met een ernstig ziek familielid, kunnen met behulp van deze therapeutische vorm van aanraken veel voor de ander betekenen.